Пророк Исаия е един от великите старозаветнипророци, живял през 8 век пр.н.е. в Юдея. Пророчествата му

...
Пророк Исаия е един от великите старозаветнипророци, живял през 8 век пр.н.е. в Юдея. Пророчествата му
Коментари Харесай

Пророк Исаия: За един час целия свят ще бъде ударен, всичко ще се промени!

Пророк Исаия е един от великите старозаветнипророци, живял през 8 век пр.н.е. в Юдея. Пророчествата му са най-вече свързвани с концепцията за Месията, както и с потребността от " връщане " към Бога.

Пророк Исаия ни предизвестява, че в последните дни Бог ще " обърне земята ". Той декларира: " Ето, Господ изпразва земята и я запустява, обръща я " (Исая 24:1).

Според това знамение върху земята ще се стовари ненадейно наказване и ще промени всичко единствено за един час.

За такава дребна дълготрайност от време целия свят ще бъде очевидец на бързо падащо заличаване върху един град и страна, тъй че света в никакъв случай повече няма да бъде същия.

Ако си завързан към материалните неща, в случай че обичаш този свят и нещата в него, няма да искаш да чуеш пророчеството на Исая.

Всъщност, неговите думи могат да се сторят немислими даже и на най-благочестивите Божии хора. Мнозина сигурно ще попитат: " Как може за един час целият свят да бъде ударен? "

В пророчеството на Исаия, града под наказване е хвърлен в ужас. Всяка къща е затворена, никой не влиза и излиза. " Суетният град се събори; всяка къща се затвори така щото да не влезе никой " (Исая 24:10).

Целият град е обезлюден: " В града остана пустота и портата е разрушена, в отломки " (24:12). Всички входове и изходи на града ги няма. Пасажът приказва за това, че е имало пожар – вятър, който е раздрусал самите основи на земята (виж 24:6).

За един час Бог ще промени целия свят.

Ще ни сполети непредвиден прелом – първото от последните Божии санкции. Това огромно събитие ще накара света да се обърне.

А Исаия споделя, че когато това се случи, няма да има къде да избягаме: " Снижи високостоящия град (гордите), снижи го чак до земята, хвърли го даже в пръстта " (Исая 26:5). " И земята е осквернена под жителите си " (24:6).

След като се случи това, ще избухне безпорядък. Ще спрат всички административни действия и обществото ще изпадне в голяма суматоха.

Правителствените организации ще бъдат безпомощни да възстановят какъвто и да е ред. Нито армията, нито полицията ще бъдат в положение да го създадат.

Спомняте си, че когато Световния търговски център беше погубен, в Ню Йорк дойде помощ от целия свят.

Цяла войска хора пристигна да помогне с каквото може. Но сцената в пророчеството на Исаия е друга – бедствието ще е по-голямо, в сравнение с може да понесе човечеството.

Когато удари това наказване, то ще унищожи стопанската система. Богати търговци ще стоят и гледат ужасени, ще плачат и викат заради банкрута си.

В един миг цялото благосъстояние, което са натрупали, ще изчезне. Йоан разказва тази сцена: " Търговците на тези неща, които се обогатиха от нея, ще застанат далеко от боязън от тъгите и́ и ще плачат и ще жалеят, като споделят: Горко, горко, граде велики… Защото за един час беше опустошено такова огромно благосъстояние! " (Откровение 18:15-17)

За една нощ ще спре всяко пазаруване и пласиране. Всеки ресторант и бар ще бъдат затворени и всичкото пиянство и музика ще престанат.

Всъщност, всяка диря от наслада и приятност ще се изпарят: " Въздишат всички, които имаха радостно сърце. Спира веселието на тъпаните, престава шуменето на веселящите се, стопира веселието на арфата. Няма да пият вино с песни.. отдръпна се веселието на земята " (Исая 24:7-9, 11).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР